Οικονομική υγεία ή ηχηρές μεταγραφές…;

Οικονομική υγεία ή ηχηρές μεταγραφές...; Ο Ιορδάνης Χρυσοβελώνης απάνταει σε αυτό το ερώτημα...

0

Τι προτιμάμε τελικά; Οικονομική υγεία ή ηχηρές μεταγραφές; Είναι ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντήσει κάποιος.

Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει βάλει οικονομικό ταβάνι για την ανανέωση του Αντρέ Σιμόες στην Ένωση. Αυτό είναι οι 450.000 ευρώ.

Μάλιστα αναφέρει πως ακόμα και ο αρχηγός της ομάδας μας παίρνει 600.000 ευρώ. Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος είναι πως αυτά που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια με παλαιότερες διοικήσεις(οικονομικές ατασθαλίες, συμβόλαια που δεν μπορούσαν να καλυφθούν) δεν θα επαναληφθούν. Η ΑΕΚ θα έχει δικό της ταμείο χωρίς να έχει ανάγκη κάποιον χρηματοδότη. Θα βγάζει μόνη της τα έξοδα της. Αυτό είχε πει ο «Τίγρης» σε δηλώσεις του όταν ανέλαβε την ΑΕΚ και όπως φαίνεται συνεχίζει σε αυτό το μοτίβο!

Αυτό δείχνει και τώρα με την ανανέωση του Σιμόες, λέγοντας πως δεν θα κάνουμε συμβόλαια που θα φτάνουν τα 2,5-3 εκατομμύρια μαζί με την εφορία. Είναι λογικό πως η ΑΕΚ ακόμα δεν μπορεί να προσφέρει αβέρτα μεγάλα ποσά, καθώς δεν έχει πηγάδι με λεφτά.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της από την πορεία της στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να τα δώσει για ηχηρές μεταγραφές ή για πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Άλλωστε αν η ΑΕΚ αποφασίσει να αγοράσει τους ΆλεφΜπογέ και Πόνσε το καλοκαίρι, θα χρειαστεί αρκετά εκατομμύρια για να το κάνει. Μην ξεχνάμε ότι με αυτά τα λεφτά αποκτήθηκε και ο Μάρκο Λιβάγια. Επίσης πέρα από τα αγωνιστικά η ομάδα έχει και αρκετά λειτουργικά έξοδα.

Όλα αυτά τα λεφτά η Ένωση τα έχει βγάλει μόνη της. Δεν της τα σπρώχνει κανείς και ούτε παίρνει δάνεια για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς, ξενοδοχεία, διαιτητές και άλλα έξοδα που έχει ένα αθλητικό club.

Η ομάδα δεν είναι μόνο ηχηρές μεταγραφές. Για να γίνουν αυτές οι κινήσεις πρέπει να υπάρχουν και οι σωστές βάσεις. Να μπορεί η πλάτη της ομάδας να τις αντέξει, για να μην υπάρχουν τα προηγούμενα οικονομικά προβλήματα, που ακόμα και τώρα βγαίνουν άνθρωποι που τους χρωστάει η προηγούμενη ΠΑΕ(βλΈβαντ Λίνεν).

Ας σταματήσουμε να κριτικάρουμε καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς λειτουργούν, μήπως καταφέρουμε να δούμε την προσπάθεια που γίνεται από τους παίκτες που έχει τώρα η ομάδα και τον προπονητή, που τα πάνε περίφημα σε 3 διοργανώσεις.
Η δικαιολογία ότι πρέπει να κάνουμε μεταγραφές μετά από μία ήττα, πρέπει να σταματήσει γιατί μιζεριάζει την ομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here