Τώρα θα γίνει πιο δυνατή από ποτέ!

Στην ΑΕΚ επιβάλλεται μία άδικη τιμωρία που δεν διορθώθηκε ούτε σε δεύτερο στάδιο με την έφεση, αλλά δεν κατάλαβαν τι συσπείρωση δημιούργησαν.

0
skyline

Μεγάλη αδικία πρέπει να αισθάνεται ο ΑΕΚτζής για αυτό που υπέστη η ομάδα του. Μία τιμωρία που είναι άξιο απορίας που δεν «έπεσε» στην έφεση, καθώς κανένα απ’τα στοιχεία που κατέθεσε η ΑΕΚ δεν είναι παράλογο.

Όντως υπήρξε ρίψη αντικειμένων στη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις… κάτι που γίνεται επανειλημμένα κάθε σεζόν. Έπειτα, ισχύει ότι το ΟΑΚΑ είναι τεράστιο γήπεδο και πολλές φορές ξεφεύγει ο έλεγχος και το σημαντικότερο είναι ότι τίποτα δεν οδήγησε σε διακοπή του αγώνα. Κι όμως, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με τη σχεδόν αυστηρότερη ποινή (μόνο αφαίρεση για την επόμενη σεζόν δεν επιβλήθηκε).

Το αίσθημα της αδικίας ενισχύεται όταν καταλαβαίνει κανείς ότι στις άλλες ομάδες φέτος έγιναν τα ίδια και η τιμωρία ήταν ένα πρόστιμο. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες στη Νέα Σμύρνη από την μία κερκίδα στην άλλη (δηλαδή εντός γηπέδου) και κάηκε μία αστυνομική κλούβα πριν το ΠΑΟΚ – Άρης για το Κύπελλο. Για το πρώτο δεν τίθεται θέμα συζήτησης… για το δεύτερο τα επεισόδια εκτυλίσσονται εκτός γηπέδου, ό,τι έγινε και στο ΟΑΚΑ μόνο που η ΑΕΚ τιμωρήθηκε. Με λίγα λόγια, η απόφαση επιβεβαίωσε την ανισότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο… παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν τίθεται νοκ άουτ για τη κατάκτηση του τίτλου και καλύτερα να την υποβιβάζουν οι ανταγωνιστές της γιατί τώρα θα γίνει πιο δυνατή από ποτέ! Αυτή οικογένεια δεν πρόκειται να λυγίσει, η έπαρση θα πληρωθεί στο τέλος της σεζόν… τότε γίνεται ο τελικός απολογισμός. Εξάλλου, από το παρελθόν ξέρουμε πώς η ΑΕΚ τιμωρεί την αλαζονεία των αντιπάλων.

Συνοψίζοντας, για καλύτερη «τύχη» σε μελλοντικές αποφάσεις, καλό θα ήταν οι οπαδοί να μη δημιουργούν εντάσεις χωρίς λόγο γιατί σίγουρα δεν θα μας χαριστούν. Πέρσι, είχαν δείξει ότι την προστάτευσαν ακόμη και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της UEFA. Όποιος δεν έχει τέτοια διάθεση, καλό θα ήταν να απέχει για να μην τη πληρώνει η αγαπημένη μας ομάδα. Σχετικά με το αυριανό ματς, οτιδήποτε εκτός από τη νίκη είναι μεγάλη αποτυχία… ειδικά τώρα που είναι στο -6 από την κορυφή, χρειάζεται να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίρνει μόνο τρίποντα.