Έκτακτο: Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Μπενφίκα!

0
skyline


Την Τρίτη ο εισαγγελέας ανακοίνωσε τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση “e-toupeira”, εξελίξεις που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση την Μπενφίκα, αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει την καταδίκη της Μπενφίκα, κάτι που σημαίνει ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις, από έξι μήνες μέχρι τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Συγκεκριμένα, η Μπενφίκα φέρεται μπλεγμένη σε υπόθεση που αφορά εγκλήματα διαφθοράς, δωροδοκίας, πλαστογραφίας κ.α.

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας, υπάρχουν ενδείξεις ότι δικαστικοί αξιωματούχοι διέρρεαν σε άνθρωπο της Μπενφίκα πληροφορίες σχετικά με την εν ενεργεία εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017.

Οι πληροφορίες είχαν να κάνουν με υποθέσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο αλλά και αντιπάλους της Μπενφίκα και αφορούν τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. “Οι πληροφορίες αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο με αντάλλαγμα προνόμια για τους αξιωματούχους και παράνομα πλεονεκτήματα για την Μπενφίκα”, αναφέρεται από την εισαγγελία.

Ο δικαστικός αξιωματούχος Ζοζέ Σίλβα φέρεται να διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες προς τους ανθρώπους της Μπενφίκα 385 φορές για δέκα διαφορετικές υποθέσεις χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της δικαστή Άνα Πάουλα Βιτορίνο και της δικηγόρου Μαρία Ζοζέ Μοργκάντο.

Η υπεράσπιση του Σίλβα αποδέχεται τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Μπενφίκα ενημερώθηκε πλήρως και για τις δέκα υποθέσεις.

Ο Σίλβα επικοινωνούσε με τον πρώην δικηγόρο του συλλόγου, Πάουλο Γκονσάλβες, και φέρεται να λάμβανε ως αντάλλαγμα φανέλες, εισιτήρια και δουλειά για τον ανιψιό του, κάτι που αρνείται η υπεράσπιση.