Με χρηματικό πρόστιμο την γλυτώνει ο ΠΑΟΚ

0
skyline

Δεν κινδυνεύει με κάτι παραπάνω από πρόστιμο ο ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, από την εξέδρα των φίλων του «δικεφάλου του Βορρά» εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα προς εκείνη των γηπεδούχων.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό, η χειρότερη συνέπεια που μπορούν να έχουν οι Θεσσαλονικείς είναι η επιβολή χρηματικής ποινής από 3.000 έως και 45.000 ευρώ.

Αναλυτικά ο κανονισμός αναφέρει

«Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Εάν δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ έως τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ (35.000).

β) Εάν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή απο τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000) έως σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (45.000)».