Πόσους τόνους ζυγίζει η κάθε φανέλα;

0
skyline

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι της Ένωσης στους ομίλους του Champions League, πριν από λίγες ώρες και τα διάφορα σχόλια ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνιση τους όπως προβλεπόταν. Η ΑΕΚ λοιπόν, θα τεθεί αντιμέτωπη με την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, την Μπενφίκα και τον Άγιαξ.

Ό,τι και να λέμε, όταν βρίσκεσαι μεταξύ των 32 ομάδων αυτής της διοργάνωσης, είναι ανώφελο μετά την κλήρωση, να μιλάς για βατούς ή μέτριους αντιπάλους. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, οι αντίπαλοι είναι μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα σύνολο τριών ομάδων, που στην ιστορία τους έχουν μαζί 11 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League. Διανοείστε φαντάζομαι, για τι ομάδες πρόκειται.

Προφανώς και δεν περιμένει κανείς εμένα να του αναλύσω το κάθε κλάμπ για να αναγνωρίσει την δυναμική του, δεν χρειάζεται άλλωστε και δεν θα το έκανα. Όταν αναφέρεσαι σε μεγέθη όπως Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ, αυτές οι αναλύσεις περιττεύουν.

Αυτό που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ, και θα το κάνει πιστεύω, είναι να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους των εγχώριων διοργανώσεων, να μην επηρεαστεί καθόλου απ’ τον ενθουσιασμό και την πρόκληση του Champions League, μέχρι να έρθει η ώρα του. Σε αυτά τα έξι βράδια, οι παίκτες της ομάδας μας ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Το περίμεναν μια ζωή και είναι σίγουρο ότι θα δώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους. Ο καθένας ποδοσφαιριστής από παιδάκι, ζει γι’ αυτές τις βραδιές. Πιο πολύ πάθος από κάθε άλλο ματς, θα βγάλουν εκεί, το θέλουν και το περιμένουν όσο τίποτα.

Ας το ζήσουμε λοιπόν και ‘μεις όπως του αξίζει. Μας περιμένουν τρία ονειρικά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο, και να γιορτάσουμε το κάθε λεπτό από πριν έως και μετά την λήξη αυτών των αναμετρήσεων.