Η εντυπωσιακή άνεση, το επιθετικό δίδυμο και ο Τσόσιτς

0
skyline

Ο Γιώργος Ζαβλάρης γράφει για την νικηφόρα πρεμιέρα της ΑΕΚ, την μεσοεπιθετική ποιότητα της Ένωσης και την ενθαρρυντική επιστροφή του Τσόσιτς στην βασική ενδεκάδα.

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης
Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα. Μπορεί να μην διέλυσε τον αντίπαλο, όμως η άνεση της ήταν εντυπωσιακή. Είχε έναν αέρα πρωταθλήτριας η Ένωση χθες και με σβηστές τις μηχανές επικράτησε μιας ομάδας που θα βάλει δύσκολα στους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, ακόμα και στην έδρα τους.

Παρότι υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας, διότι ”κάθε αρχή και δύσκολη”, ήταν αρκετές οι κινήσεις και οι εκφράσεις των κιτρινόμαυρων για να μου φύγει και εμένα η όποια αρνητική σκέψη είχα. Ήταν σίγουροι οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και το έκαναν χωρίς να κουραστούν. Θέλει ταλέντο για να ”καθαρίζεις” έτσι εύκολα αυτά τα παιχνίδια και η πρωταθλήτρια έχει μπόλικο.

Εκτιμώ ότι η ΑΕΚ θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένη από πέρυσι στην επιθετική της λειτουργία. Αυτό πιστώνεται και στον προπονητή, που έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία αλλά και στην ποιότητα του ρόστερ. Με Λιβάγια, Πόνσε, Μάνταλο, Μπακασέτα είδαμε ήδη ωραία πράγματα χθες, που να μπεί και ο Μπογέ στην εξίσωση αλλά και η μεταγραφή (πιθανότατα ο Νάρσινγκ) που έρχεται.

Το θετικότερο που σημείωσα από την χθεσινή αναμέτρηση είναι η συνεργασία του Λιβάγια με τον Πόνσε. Με απασχολούσε ιδιαίτερα έντονα αν ο νέος Αργεντίνος θα καταφέρει να ”δέσει” με τον Κροάτη στάρ. Και το πρώτο δείγμα που είδαμε ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι, διότι η ποιότητα και η αξία αυτού του επιθετικού διδύμου δεν υπάρχει αλλού στην Superleague.

Πέρα όμως από την συνεργασία των μπροστινών ιδιαίτερη σημασία είχε και η κατάσταση του Τσόσιτς, ο οποίος ύστερα από αρκετό καιρό επανήλθε στην βασική ενδεκάδα. Εγώ τον Τσόσιτς τον έχω πολύ ψηλά, τον θεωρώ έναν από τους τρεις καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος, μπορεί να ξεπεράσει και τον Βράνιες, διότι και περισσότερη ψυχραιμία διαθέτει αλλά και περισσότερη μπάλα ξέρει. Χθες ήταν από τους διακριθέντες και είχε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις σε φάσεις που θα μπορούσε να είχε κινδυνέψει η ΑΕΚ.



–>

Πολύ σημαντικό λοιπόν το τρίποντο και αυτό διότι όλοι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο έχουν στο μυαλό τους αυτές τις μέρες τα παιχνίδια με την Βίντι και μόνο εύκολη δεν ήταν η αποστολή το βράδυ του Σαββάτου.


–>