Λούκα Μπάνκι: “Πιστεύουμε ότι έχουμε όλα τα συστατικά για την κατάλληλη χημεία”

0
skyline

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για τη νέα ΑΕΚ, στο πλαίσιο της επίσημης «πρώτης», παραδέχθηκε το βαθμό δυσκολίας στο να επαναληφθούν τα περσινά επιτεύγματα, αλλά δήλωσε πολύ χαρούμενος για το ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Η δουλειά στην ΑΕΚ έχει ξεκινήσει και σήμερα (25/8) ήταν προγραμματισμένη η πρώτη, επίσημη προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Ο Ιταλός κόουτς έκανε δηλώσεις για το νέο ξεκίνημα κι αναφέρθηκε στο ρόστερ που έχει διαμορφωθεί, αλλά και στους στόχους που έχουν οριοθετηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάνκι στο πλαίσιο της ανοικτής προπόνησης:

Για την πρόκληση που έχει μπροστά του: «Ξέρω από την αρχή ότι θα έχουμε μπροστά μας μία σεζόν γεμάτη προκλήσεις. Είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά στη διάρκεια του καλοκαιριού όσον αφορά στο χτίσιμο της ομάδας, κρατώντας τον κορμό της περσινής ομάδας και προσθέτωντας νέους παίκτες με μεγάλο κίνητρο που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ΑΕΚ».


–>

Για το αν είναι εφικτό να επαναλάβει η ΑΕΚ τα περσινά της επιτεύγματα: «Όσον αφορά στα αποτελέσματα, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα έκανε κάτι απίστευτο πέρσι, αλλά είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε τους ίδιους τίτλους, αλλά θέλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στη συνέχιση ενός σταθερού προγράμματος».

Για το ρόστερ που έχει διαμορφωθεί: «Όπως είπα πριν, είναι πολύ σημαντικό ότι κρατήσαμε πέντε παίκτες που ξέρουν την ομάδα και πώς να την αντιπροσωπεύσουν. Παράλληλα, αυτοί μπορούν να μεταφέρουν τη νοοτροπία της ομάδας στους νέους. Προσθέσαμε τρεις παίκτες που έχουν ήδη κατακτήσει πολλά τρόπαια, καθώς και άλλους παίκτες πιο νέους. Πιστεύουμε ότι όλα τα συστατικά είναι σωστά, για να έχουμε την κατάλληλη χημεία. Πρέπει να το αποδείξουμε όμως στο παρκέ. Τώρα είναι ώρα για να προπονηθούμε».