Ματσιούλις: Συμφώνησα κατευθείαν με την ΑΕΚ

0
skyline


Στην Ελλάδα για να ξεκινήσει προετοιμασία με την ΑΕΚ έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανος φόργουορντ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος μίλησε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τόνισε ότι στην Ελλάδα νιώθει σαν στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Νιώθω την Ελλάδα σαν σπίτι μου και ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση να έρθω να παίξω εδώ. Ξέρω τον προπονητή, ξέρω την χώρα, ξέρω τι ομάδα είναι η ΑΕΚ. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εδώ από την διετία που έπαιξα στον Παναθηναϊκό. Μίλησα με τον προπονητή και είδα τι θέλει από εμένα και συμφωνήσαμε γρήγορα».

Ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στην ΑΕΚ της επόμενης περιόδου, απάντησε: «Θα δούμε τι ρόλο θα έχω, αν θα είμαι ηγέτης. Ξέρω ότι η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και αρκετή ποιότητα και η ομάδα αυτή χρειάζεται έναν ηγέτη στα αποδυτήρια οπότε θα δούμε τι ρόλο θα έχει ο καθένας μας.»–>–>

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ο ηγέτης στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: «Πάντα είμαι έτοιμος και θα δείξω αυτό τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Πάντα είναι ωραία στην Ελλάδα, έχω έρθει και για διακοπές εδώ. Ξέρω τι αθλητές έχει και πόσο αγαπάει το μπάσκετ η χώρα αυτή. Είναι πολύ ωραίο να παίζω εδώ πέρα και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.»

Για το αν είναι πρόκληση να κατακτήσει ξανά η ΑΕΚ το BasketballChampionsLeague: «Πάντα όταν μιλάμε για αθλητισμό είναι δύσκολο να επαναλαμβάνεις μία επιτυχία, γιατί όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο πως θα αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, σωστά μπασκετικά δομημένη. Καταλαβαίνω πως υπάρχει μεγάλη πίεση και το κατανοώ αυτό αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να γίνουμε ομάδα».

Για το αν θέλει να προσθέσει και άλλους τίτλους στην συλλογή του: «Εννοείται ότι κάθε αθλητής παλεύει γι’ αυτό».