Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Εφήβων!

0
skyline

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε με 9-8 την Ισπανία και κατέκτησε την πρώτη θέση

Η Εθνική ομάδα πόλο εφήβων βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι μετά τη νίκη με 9-8 επί των Ισπανών στον τελικό της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Καλογερόπουλου στον παίκτη παραπάνω προτού ισοφαρίσει ο Σαναούγια για την Ισπανία. Ένα γκολ του Καλογερόπουλου πάλι στον παίκτη παραπάνω και ένα από τον Γραμματικό έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική μας (3-1) τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ισπανία έκανε την αντεπίθεσή της στο τελευταίο κομμάτι της πρώτης περιόδου. Με γκολ του Αλέγκρε και ένα του Σαναούγια στον παίκτη παραπάνω οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου αφού το σουτ του Δήμου κατέληξε στο δοκάρι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με δύο γρήγορα γκολ στον παίκτη παραπάνω από Παπανικολάου και Δήμου προηγήθηκε με 5-3, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Σαναούγια μείωσε για την Ισπανία προτού ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος δώσει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων για την Εθνική μας (6-4), 3:40 πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Η αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το τρίτο γκολ του Καλογερόπουλου στον παίκτη παραπών έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων στην Εθνική μας (7-4), 2:17 πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Η Εθνική μας συνέχισε την καταπληκτική της απόδοση στην άμυνα και δεν επέτρεψε στους παίκτες των Ισπανών να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Πιοβάν μέχρι το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν σε 7-5 με τον Μπετράν στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου με τον Κουρούβανη να διατηρεί τη διαφορά στα τρία τέρματα (8-5) με ωραίο σουτ από την περιφέρεια. Ο Σαναούγια ξανά μείωσε για την Ισπανία με τον Μπράιμε να κάνει το 9-6 με γκολ στον παίκτη παραπάνω. Ο Σαναούγια κρατούσε την Ισπανία μόνος του και με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 9-7 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Η Ισπανία του Σαναούγια στα μισά του τέταρτου οκταλέπτου μείωσε σε 9-8 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Η Εθνική μας δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως με άμυνα γρανίτη και με τον Πιοβάν να δείχνει την κλάση του στο τέρμα πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-1, 2-3, 0-1.

Ελλάδα (Δημήτρης Κραβαρίτης): Καλογερόπουλος 3, Γραμματικός 1, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Χαλυβόπουλος 1, Κοβρουβάνης 1, Μπράιμε 1.

Ισπανία: Σαναχούγια 6, Ετσεβερία 1, Μπερτράν 1.–>