Διπλό μέσα στο Ολίμπικο για την Νάπολι του Καρνέζη

0
skyline

Ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου και πανάξια νίκη με ανατροπή επί της Λάτσιο (2-1) μέσα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης για την Νάπολι των Αντσελότι – Καρνέζη!

Με άγριες διαθέσεις μπαίνει στη διεκδίκηση του ιταλικού πρωταθλήματος η Νάπολι του πολύπειρου Κάρλο Αντσελότι και το πρώτο… σκαλπ που πήρε ήταν αυτό της φιλόδοξης Λάτσιο το βράδυ του Σαββάτου, επικρατώντας με 2-1 του συλλόγου της πρωτεύουσας μέσα στο «Ολίμπικο», με τον Ορέστη Καρνέζη βασικό κάτω από τα δοκάρια της.

Ο 33χρονος διεθνής τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πραγματικά αριστουργηματικό τέρμα του «Καποκανονιέρε» της περυσινής σεζόν, Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος «χάζεψε» τους πάντες με την ενέργειά του και άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, όμως η συνέχεια ανήκε στους «Παρτενοπέι». Ο Πιότρ Ζελίνσκι σημάδεψε το δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή στο 39′, το γκολ του Αρκάντιους Μίλικ δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε με χρήση VAR λόγω συμμετοχής του Καλιντού Κουλιμπαλί στη φάση, ωστόσο ο Πολωνός στράικερ ισοφάρισε τελικά με αριστερό πλασέ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ιμόμπιλε έχασε σημαντική ευκαιρία να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι στο 55′ και τέσσερα λεπτά αργότερα ένας άλλος Ιταλός διεθνής επιθετικός, ο βραχύσωμος Λορέντσο Ινσίνιε, «έγραψε» το τελικό 2-1 υπέρ της Νάπολι με θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θωμά Στρακόσα. Κάπου εκεί «ξύπνησε» η Λάτσιο και πίεσε αρκετά στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να νικήσει τον πολύ σταθερό Καρνέζη, ενώ στάθηκε άτυχη στο 90′, καθώς η κεφαλιά του Φραντσέσκο Ατσέρμπι από κόρνερ του Λουίς Αλμπέρτο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του.

Κάπως έτσι, η «φρέσκια» και αρκετά ποιοτική ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε με επιβλητικό πέρασμα από την Ρώμη και νίκη – ανατροπή (2-1) επί ενός ισχυρού και φιλόδοξου αντιπάλου την προσπάθειά της να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά έπειτα από το 1989-90, ενθουσιάζοντας τους υποστηρικτές της με την απόδοσή της (κυρίως) στα πρώτα 60 λεπτά της αποψινής αναμέτρησης.


–>