Μάριος Οικονόμου: “Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος”

0
skyline

Για τη μεγάλη θέληση και πίστη όλων στην ΑΕΚ να περάσουν το εμπόδιο της Σέλτικ, το πως ήρθε αυτή η επιτυχία και τα ματς που έρχονται με τη Βίντι μίλησε ο Μάριος Οικονόμου. Ο εκ των κορυφαίων της Ενωσης την Τρίτη ξεκαθάρισε πως κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας η ΑΕΚ δεν θα πέσει στην παγίδα του φαβορί και θα παρουσιαστεί συγκεντρωμένη και έτοιμη. Αναλυτικά ο Οικονόμου είπε στην Ώρα:

-Την πρόκριση επί της Σέλτικ: «Το πιστέψαμε πολύ πως θα πάρουμε την πρόκριση. Το θέλαμε και το πιστεύαμε. Η αμυντική λειτουργία δεν έβγαινε μόνο από τους αμυντικούς, αλλά από όλη την ομάδα. Επίσης είχαμε διαβάσει πολύ τον αντίπαλο, ο προπονητής είχε μελετήσει πολύ και δουλέψαμε πολύ τακτικά στην προετοιμασία».

-Τα τελευταία αγωνιώδη λεπτά: «Είναι αλήθεια πως μας βοήθησε πολύ ο κόσμος. Τέτοια εποχή, τόσος κόσμος και με τόσο μεγάλο πάθος σίγουρα μας βοήθησε. Σε ένα ματς σαν κι αυτό, με τέτοιον αντίπαλο και όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, σίγουρα βγαίνει άγχος στα τελευταία λεπτά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συνεχίσεις με καθαρό μυαλό κι εμείς αυτό κάναμε. Αυτές οι νίκες, σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι νίκες χαρακτήρα. Δείξαμε χαρακτήρα και προσωπικότητα σαν ομάδα».

-Τα ματς με την Βίντι: «Μια ομάδα στα play offs του Champions League δεν μπορεί να μην είναι δυνατή κι επικίνδυνη. Βρίσκεται εδώ γιατί το αξίζει. Έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη συγκέντρωση και ετοιμότητα. Υπάρχει η αίσθηση πως η ΑΕΚ ενδεχομένως είναι φαβορί και αυτό μπορεί να συνιστά παγίδα. Όμως έχω διαπιστώσει πως μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας υπάρχουν χαρακτήρες που δεν θα επιτρέψουν να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Είναι μεγάλη η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας να βρεθούμε στους ομίλους και το θέλουμε πολύ. Θα δουλέψουμε πολύ για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτών των παιχνιδιών».


–>