ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ: Δείτε πόσα εκατομμύρια παίρνει ήδη η ΑΕΚ από την πορεία της!

0
skyline

Η πρόκριση των δύο Δικέφαλων στα playoffs του Champions League «μεταφράζεται» αυτομάτως σε τουλάχιστον 13 εκατομμύρια ευρώ για τον καθένα, ενώ, φυσικά, το ποσό μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν προκριθούν στους ομίλους.

Εκτόξευση… στ’ αστέρια: ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατάφεραν να προκριθούν στα playoffs του Champions League αποκλείοντας Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα, κάτι που τους κρατάει «ζωντανούς» στη μάχη για να περάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ταυτόχρονα, η σημερινή τους επιτυχία αποφέρει και σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς πλέον είναι δεδομένο ότι θα βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον από 13 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη και αν αποκλειστούν από τους ομίλους του Champions League.

Συγκεκριμένα, θα εισπράξουν 5 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στα playoffs του CL και άλλα 8 εγγυημένα για τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League (φέτος έχουν ανεβεί τα χρήματα που μοιράζονται εν συγκρίσει με πέρυσι), καθώς εξασφάλισαν μίνιμουμ την πρόκρισή τους εκεί.

Φυσικά, αυτά τα ποσά είναι με τρεις ομάδες στο Europa- αν καταφέρει, δηλαδή, να περάσει και ο Ολυμπιακός-, αφού σε περίπτωση που μείνουν μόνο οι δυο τους διαφοροποιείται το market pool και τα λεφτά θα είναι ακόμα περισσότερα.

Τέλος, εξυπακούεται πως αν καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και μπουν στους ομίλους του Champions League τα έσοδα θα… εκτοξευτούν σε δυσθεώρητα ύψη.

Είναι εμφανές, λοιπόν, πως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλάζουν επίπεδο τη φετινή σεζόν, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τους συσχετισμούς δυνάμεων που είχαμε συνηθίσει επί σειρά ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο…


–>