Ουζουνίδης: Πολύ σημαντική αυτή η πρόκριση για όλους μας!

0
skyline

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου.

Για το αν οι παίκτες του διαχειρίστηκαν το ματς όπως έπρεπε: «Εντάξει, δε γίνεται να προκριθούμε επί της Σέλτικ με ισοπαλία, νίκη και καθόλου άγχος. Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα, το είπα και στον προπονητή της ότι είναι μια ομάδα που ξέρει να παίζει πολύ καλά. Εμείς απλά μειώσαμε τις επιθέσεις τους. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα, είχαμε αρκετά προβλήματα όχι μόνο με τις απουσίες αλλά και με 2-3 παιδιά που έπαιξαν αν και είχαν προβλήματα. Συγχαρητήρια, είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου γιατί πήραμε μια σπουδαία πρόκριση και θα καταλάβουμε στην πορεία πόσο σημαντική είναι αυτή η πρόκριση. Η Σέλτικ είναι μια πολύ καλή ομάδα, το πρόβλημα της είναι όταν την πιέζεις και δεν αναπτύσσεται σωστά. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Εμειναν ψύχραιμοι μετά το 2-0, πίεσαν και έβαλαν ένα γκολ. Οπως και να έχει, χαιρόμαστε όλοι για αυτή την πρόκριση αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι τώρα μπροστά μας. Φέτος θέλουμε, αν μπορέσουμε, να κάνουμε κάτι παραπάνω από πέρυσι. Να είστε σίγουροι ότι θα το προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Για το αν προβληματίζεται για τα ματς με τη Βίντι λόγω των απουσιών και αν προλαβαίνει η ΑΕΚ να είναι έτοιμη: «Δεν ξέρω τα ιατρικά, θα τα δούμε αυτά. Ο Λόπες δεν είχε κάτι σοβαρό, ένα σφίξιμο ήταν, απλά σε τέτοια ματς θέλεις τον παίκτη στο 100%. Είναι φυσιολογικό να φαίνεται κούραση στο ματς, τόσο επειδή η Σέλτικ είχε περισσότερα ματς στα πόδια της, όσο κι επειδή είχαμε το άγχος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, ξέρω τι μπορούν να δώσουν αυτή τη στιγμή και ξέρω πολύ καλά τι μπορούν να δώσουν στη συνέχεια. Δε θα είναι εύκολα τα ματς με τη Βίντι, δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Θα είναι δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, ξέρουμε ότι η Βίντι είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και θα αρχίσουμε να την αναλύουμε από απόψε κιόλας. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να δώσουμε το 100%. Αν αποδειχθεί ότι φτάνει, καλώς θα πανηγυρίζουμε την πρόκριση στους ομίλους. Αν δεν φτάσει, θα ξέρουμε πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Για το αν η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να προκριθεί επί της Βίντι: «Είναι υποχρεωμένη να μπει στο γήπεδο και να προσπαθήσει πολύ. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό το επίπεδο. Η Σέλτικ είναι καλύτερη από εμάς αλλά προκριθήκαμε. Εμείς μπορεί να είμαστε καλύτεροι από τη Βίντι αλλά να προκριθεί αυτή αν είναι πιο συγκεντρωμένη. Εχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, θα παίξουμε για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και οι πιθανότητες είναι 50%-50%. Ο κόσμος μπορεί να χαρεί, έχει το δικαίωμα να χαρεί μέχρι το επόμενο παιχνίδι, αλλά εμείς όχι. Γιατί εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και επειδή οι παίκτες μου είναι σοβαρά παιδιά, πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια».

Για το τι σήμαινε για τον ίδιο αυτή η διπλή μάχη με τη Σέλτικ και τι έχει να πει για την εκπληκτική παρουσία του κόσμου: «Ηταν πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, για τους παίκτες αλλά και για μένα αυτή η πρόκριση. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ με προσέλαβε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σημαίνει ότι με εμπιστεύονται. Είμαι πολύ χαρούμενος Για τον κόσμο τι να πω; Είπα στους παίκτες μου να ακούσουν τα συνθήματα πριν την έναρξη, τους είπα ότι όλοι αυτοί άφησαν τις διακοπές τους και ήρθαν εδώ επειδή πιστεύουν σε εσάς. Και γι’ αυτό μπορούμε να τα καταφέρουμε».–>