Η πορεία του Στράτου Σβάρνα στην Ξάνθη

0
skyline

Η περσινή χρονιά με τις 22 συμμετοχές και η τρύπα που αφήνει φέτος στους Ακρίτες, όπου ξεκινούσε βασικός μαζί με τον Λισγάρα στα στόπερ.

Τον Ιούλιο του 2016 η ΑΕΚ αποφασίζει να παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή τον Στράτο Σβάρνα στην Ξάνθη, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα να τον αποκτήσει πίσω (όπως και έγινε), δείχνοντας ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση που είχε παρθεί τότε…

Αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας του στα Πηγάδια, ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε παιχνίδια στα πόδια του, κάνοντας μάλιστα πέρυσι μια αρκετά καλή χρονιά, με 22 συμμετοχές 18 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο (πρόπερσι είχε ελάχιστα παιχνίδια και συγκεκριμένα 3 σε πρωτάθλημα-Κύπελλο).

Κατά την περσινή χρονιά μάλιστα, από τα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος στα 26 ήταν στην αποστολή, στα 16 ήταν βασικός και στα 2 ήρθε από τον πάγκο. Όσον αφορά τις συμμετοχές του στο Κύπελλο, στα 4 παιχνίδια ξεκίνησε και στο ένα μπήκε αλλαγή.

Φέτος ο Σβάρνας έμπαινε ως βασικός στην χρονιά, αφού αποτελούσε μαζί με τον Λισγάρα τον έναν από τους δύο ενδεκαδάτους στόπερ της Ξάνθης, ωστόσο η απόφαση της ΑΕΚ να ασκήσει το δικαίωμα και να τον πάρει πίσω αλλάζει τα δεδομένα, με τον νεαρό άσο να επιστρέφει στην ομάδα για να συμπληρώσει την πεντάδα των αμυντικών, ενώ η Ξάνθη ψάχνει να μπαλώσει την τρύπα μετά την απώλεια ενός βασικού ποδοσφαιριστή.

Να θυμίσουμε πως η ΑΕΚ είχε κλείσει τον Σβάρνα τον Μάρτιο του 2014 κι αφού πρώτα τον είχε «τσεκάρει» στην Γ’ Εθνική, όπου τότε από τα 17 του χρόνια αγωνιζόταν βασικός στην Τριγλία Ραφήνας. Εχει μάλιστα κληθεί και στην Εθνική Παίδων αλλά και στην Εθνική Νέων, όντας διεθνής από τότε, για την elite round του Euro 2014.


–>