Απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου! Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος!

0
skyline

Σήμερα ο τελικός του επί κοντώ γυναικών με τριπλή ελληνική συμμετοχή – Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ θα προσπαθήσουν να χαρίσουν νέα μετάλλια στην Ελλάδα
Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μήκος ανδρών γιορτάζει από χθες η Ελλάδα μετά την τεράστια εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου.

Σε ηλικία μόλις 20 ετών ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,25μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό το βράδυ της Τετάρτης.

Το μετάλλιο του Τεντόγλου είναι το 24ο για την Ελλάδα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και 9ο χρυσό. Όσον αφορά το μήκος, δε, είναι το τρίτο που έρχεται για τα ελληνικά χρώματα μετά το χάλκινο του Κουκοδήμου στο Ελσίνκι το 1994 και το ασημένιο του Τσάτουμα το 2014 στη Ζυρίχη.

Ο 20χρονος άλτης έκανε το χρυσό άλμα στην πέμπτη του προσπάθεια αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γερμανό Φαμπιάν Χέινλε με 8,13 και τρίτο τον Ουκρανό Σεργκέι Νικηφόροφ επίσης με 8,13.

Ο ίδιος δεν επαναπεύεται στη μεγάλη επιτυχία του καθώς βάζει τον πήχη ψηλότερα. Όπως δήλωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου «δεν ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που θα ήθελα. Παρόλα αυτά ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου. Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό΄που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο μπορείς να πετύχεις. αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω για τα επόμενα».

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου χάρισε και μια ιδαίτερη στιγμή στους θεατές καθώς πλησίασε μια εθελόντρια που τακτοποιούσε το σκάμμα στο οποίο γίνονταν τα άλματα, η οποία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν ήταν άλλη από την τεράστια Γερμανίδα πρωταθλήτρια Χάικε Ντρέσλερ.