Πλησιάζουν οι μέρες για την πρωταθλήτρια και ανεβαίνει η αδρεναλίνη!

0
skyline

Γράφει ο Ηλία Θεοδοσόπουλος

Πρόβα τζενεράλε την ερχόμενη Τρίτη για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ ενόψει του αγώνα που έρχεται με για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς λίγκ .

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Ενός αγώνα που θα δείξει πολλά όσον αφορά την πορεία της ομάδας για την Ευρώπη την νέα χρόνια.

Μια πιθανή πρόκριση θα εκτοξεύσει κατευθείαν την ψυχολογία του κόσμου και της ομάδας και θα γεμίσει με ελπίδα το ..όνειρο της συμμετοχής της ΑΕΚ ακόμα και σε ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ.

Εκτός αυτού θα υπάρχει πολύ ουσιαστικό κέρδος αφού αυτόματα πρόκριση εναντίον της Σελτικ (πιο πιθανός αντίπαλος αυτός) ή της Ρόζενμποργκ , θα σημάνει και την απευθείας είσοδο μας  στους ομίλους του Γιουρόπα λίγκ.

Ένας αποκλεισμός όμως πέρα του ότι θα μας κόψει κάθε ελπίδα για την συνέχεια του Τ.Λ θα μας αναγκάσει να δώσουμε νέο αγώνα για την έισοδο μας αυτή την φορά στους ομίλους του Γιουρόπα λίγκ.
Όπως καταλαβαίνετε η σοβαρότητα τους πρώτου επίσημου αγώνα αλλά και τους επαναληπτικού είναι μεγάλη όσον αφορά την Ευρώπη και στην συνέχεια της καθιέρωσης μας εκεί μετά την περσινή πολύ επιτυχημένη πορεία έπειτα από μακρά περίοδο απουσίας που κόστισε στην ομάδα.

Η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη γι αυτή την μεγάλη πρόκληση και για ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία της.

Οι σημαντικές αναγκαίες προσθήκες που έγιναν δυνάμωσαν πολύ την ομάδα σε θέσεις που χρειαζόταν άμεση ενίσχυση.

Προς το παρόν δεν αναμένονται άλλες μεταγραφές αλλά κατά την διάρκεια του Αυγούστου θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνουν 2 με 3  τουλάχιστον ακόμα μεταγραφές και αφορά 1 θέση στα χαφ μια θέση αμυντικού χαφ και πιθανόν μια θέση στόπερ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ στο φιλικό του ΟΑΚΑ απέναντι στην Γαλατά Σαράι με ένα σύστημα 4-2-3-1 ή σε 3-5-2 .
Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν ο ΄Αλεφ με τον Πογιέ ενώ ο Πόνσε θα πάρει και αυτός λεπτά συμμετοχής.

Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα για την συνέχεια που αφορούν την συνοχή της ομάδας, το πλάνο, την βελτίωση της και τον αγωνιστικό σχεδιασμό που θέλει να περάσει ο προπονητής.

Σε περίπτωση νίκης δεν πρέπει να υπάρχει ενθουσιασμός ούτε φυσικά σε περίπτωση ήτττας απογοήτευσης (τι λέω τώρα έτσι ; ψιλά γράμματα..)

Απλά ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την πρωταθλήτρια φέτος από νωρίς και να την σπρώξει προς τις επιτυχίες αφού η ευρωπαίκή περιπέτεια τώρα αρχίζει, και για το πρωτάθλημα έχουμε ακόμα 1 μήνα περιθώριο.

Και αν πέρσι είχαμε την αύρα της Αγιάς Σοφιάς που μας ακολουθούσε και μας έσπρωχνε (αλήθεια τι ρίγη συγκίνησης με αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας..)   φέτος έχουμε και αυτήν της πρωταθλήτριας.

Δικαιολογίες για τον κόσμο δεν υπάρχουν καθόλου .
Οι μίζεροι  οι αγνόμωνες και οι αχάριστοι ας μπουν στο περιθώριο οριστικά.

Η σεζόν σε λίγες μέρες  αρχίζει .

Όλοι δίπλα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ για τις νέες μεγάλες μάχες και τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις που μας περιμένουν.

Υ.Γ: Έχουν περάσει μερικές μέρες και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει γίνει .
Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν ακόμα πολλές μέρες ώστε να μπούμε στους ρυθμούς μας σαν άνθρωποι και στην καθημερινότητα μας , μετά την ασύλληπτη ανείπωτη εθνική τραγωδία που συνέβη.
Αυτοί που σίγουρα δεν θα μπούν ποτέ ή θα χρειαστεί πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στον να συνέλθουν είναι οι συμπολίτες μας.
Και αν συνέλθουν όσον αφορά τις υλικές ζημιές κάποια στιγμή ,σε αυτό που  δεν θα συνέλθουν ποτέ είναι στα ψυχικά τραύματα που θα τους αφήσει πίσω αυτή η τραγωδία.
Κατεστραμμένες περιουσίες, δάση καμένα αναμνήσεις ολοκληρωτικά χαμένες στην φλόγα και την λαίλαπα που πέρασε.

Η ανταπόκριση του μέσου Έλληνα πολίτη είναι απίστευτα συγκινητική όπως και ο εθελοντισμός που υπάρχει .
Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ναι υπάρχει φιλότιμο στην χώρα υπάρχει συναίσθημα .
Αρκεί αυτό το φιλότιμο και το συναίσθημα να μην το δείχνουμε μόνο σε ανείπωτες τραγωδίες αλά όσο γίνεται περισσότερο μέσα στην καθημερινότητα μας..

Αφήνω τελευταία τα θύματα όλης αυτής της τραγωδίας.,επίτηδες ώστε να κλείσω αυτό το υστερόγραφο.

Δεκάδες άνθρωποι έφυγαν τόσο άδικα τόσο σκληρά τόσο απροσδόκητα.
Άνθρωποι οικογενειάρχες άνθρωποι με όνειρα μανάδες με μικρά παιδιά ..
Κάθε φορά που είναι να κάνουμε κάτι που θα βλάψει τον διπλανό μας για οποιοδήποτε δικό μας όφελος ας κοιτάμε ψηλά στον ουρανό..
Σίγουρα ανάμεσα στις “μορφές” θα “δούμε” και παιδάκια – αγγελούδια.
Κοιτώντας ψηλά να  ζητάμε συγνώμη  και να παίρνουμε δύναμη, μήπως και γίνουμε καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.



–>



–>