Τακτική και στις μεταγραφές!

0

Ο Ιορδάνης Χρυσοβελώνης αναλύει τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ  αλλά και το πώς προσπαθεί να φέρει τους παίκτες με ευνοϊκές συμφωνίες για την ομάδα.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δείξει την δυσαρέσκεια του για την στασιμότητα στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας για την νέα σεζόν, βλέποντας τα μεγάλα κενά που άφησαν οι αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών να μην έχουν καλυφτεί με καλύτερους ή ισάξιους παίκτες.

Το μόνο κενό που έχει καλύψει ο Δικέφαλος είναι αυτό ο Όγκνιεν Βράνιες, αποκτώντας τον Μάριο Οικονόμου, με την μορφή δανεισμού από την Μπολόνια, έχοντας όμως βάλει στο συμβόλαιο του ρήτρα, ενώ ήδη έχουν συμφωνηθεί και οι όροι του συμβολαίου του αν η ΑΕΚ, αποφασίσει να τον κάνει δικό της .

 Κάτι τέτοιο έγινε και πέρσι με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια. Η ΑΕΚ είχε τον παίκτη για ένα χρόνο στην ομάδα, ο Κροάτης βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την Ένωση να πληρώνει την ρήτρα και να κάνει το παίκτη δικό της. Ουσιαστικά δοκίμασε μια χρονιά τον παίκτη, της έκανε και τον αγόρασε. Αν δεν της έκανε απλά δεν θα ενεργοποιούσε την ρήτρα. Κάτι τέτοιο ισχύει και με την περίπτωση του Μάριου Οικονόμου.

Το ίδιο προσπαθεί να πετύχει και με τις περιπτώσεις του Άλεφ και του Μπογέ. Η ΑΕΚ θέλει από τώρα να συμφωνήσει τόσο με τις ομάδες που ανήκουν οι παίκτες, αλλά και με τους ίδιους, έτσι ώστε να είναι εύκολα τα πράγματα σε περίπτωση που η Ένωση αποφασίσει να τους αγοράσει.

Αυτό αποδεικνύει πως η ΑΕΚ μπορεί να έχει αργήσει μεν να κάνει μεταγραφές, όμως τις κάνει κοιτώντας και το οικονομικό συμφέρον της ομάδας αλλά και θέλω του Μαρίνου Ουζουνίδη που έχει τον πρώτο λόγο για το ποιος παίκτης θα αποκτηθεί.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι η μόνη τακτική των ανθρώπων της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος μπορεί να ανακοίνωσε ότι παύει να ασχολείται με την περίπτωση του Πόνσε, αλλά μάλλον αυτό δεν έγινε ποτέ.

Η Ένωση είχε ως πρώτο στόχο για την θέση του σέντερ φορ, τον Πόνσε. Ο Αργεντινός φαίνεται πως δεν είχε ως πρώτη του επιλογή την ΑΕΚ, καθώς προτιμούσε να παίξει στο πρωτάθλημα της Ισπάνιας.

Η ΑΕΚ μετά από αρκετές μέρες υπομονής και αναμονής της απάντησης του παίκτη αποφάσισε να αποσυρθεί από την περίπτωση του και να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις. Μετά από λίγα 24ωρα η Ένωση έκλεισε τον Μπογέ για την θέση της επίθεσης, κάνοντας τους ανθρώπους της Ρόμα, όπου και ανήκει ο Πόνσε, αυτή την φορά να χτυπήσουν αυτοί την πόρτα της Ένωσης για τον Αργεντίνο φορ, λέγοντας πως πλέον η μεταγραφή είναι κλεισμένη και με την συγκατάθεση του παίκτη αλλά και του πατέρα του που εκτελεί χρέη μάνατζερ.

Η ΑΕΚ πήρε το μήνυμα και πλέον εξετάζει το αν επανέρθει ξανά έτσι ώστε να ολοκληρώσει την ήδη συμφωνημένη μεταγραφή, αν θα αποφασίσει να διαπραγματευτεί ξανά πλέον χωρίς την πίεση του χρόνου, καθώς κάλυψε την θέση, ή αν θα επιμείνει στην απόφαση της να μην ασχοληθεί άλλο με τον παίκτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here