Για Βράνιες και Κονέ

0
skyline

Ο Γιώργος Ζαβλάρης γράφει την άποψη του για τους δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο επίκεντρο του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ αυτές τις μέρες.


–>

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης
Είναι φανερό ότι προτεραιότητα της ΑΕΚ είναι η διατήρηση του βασικού της κορμού και η επέκταση των συμβολαιών των ποδοσφαιριστών που την οδήγησαν φέτος, ύστερα από 24 χρόνια, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα δύο πιο ”καυτά” ζητήματα στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ αυτές τις μέρες είναι τι θα κάνει η Ένωση με τον Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος είναι γνωστό από τα μέσα της σεζόν ότι ζητάει παραπάνω χρήματα και τι θα γίνει με τον Παναγιώτη Κονέ, του οποίου η υπόθεση φαίνεται ότι θα έχει θετική έκβαση για τον δικέφαλο και θα παραμείνει ο ποδοσφαιριστής στην πρωταθλήτρια.

Αρχικά για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό εκτιμώ ότι πρέπει το θέμα να ξεκαθαριστεί φέτος. Τι εννοώ; Είτε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία επέκτασης του συμβολαίου του είτε θα πρέπει να αποδεχτεί η ΑΕΚ μια πρόταση, η οποία φυσικά να την καλύπτει και οικονομικά.

Κατά γενική ομολογία ο Βράνιες αξίζει παραπάνω χρήματα από αυτά που παίρνει. Το θέμα είναι πόσα παραπάνω θα ήταν λογικό να του δώσει η Ένωση. Για να μιλήσουμε με νούμερα όμως θεωρώ ότι ένα συμβόλαιο των 500.000 είναι αρκετό. Πρέπει η ΑΕΚ δηλαδή να κάνει μια τέτοια πρόταση. Τα αξίζει αυτά τα λεφτά γιατί είναι και ο καλύτερος στόπερ στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που ο ίδιος επιθυμεί ωστόσο να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας, δεν θα ήταν λογικό να υπάρξει τέτοια προσφορά από την πλευρά του δικεφάλου, οπότε καλύτερα να πουληθεί.

Λόγω και του χαρακτήρα του Βράνιες εκτιμώ ότι δεν μπορεί να δώσει το 100% των ικανοτήτων του αν είναι δυσαρεστημένος και αν γνωρίζει ότι απλά το καλοκαίρι του 2019 θα αποχωρήσει ως ελεύθερος. Κοινώς η λύση θα ήταν η πώληση του ποδοσφαιριστή με ένα καλό ποσό. Να γράψουμε και νούμερα όμως. Θα πρέπει η ΑΕΚ να διαπραγματευτεί με μια προσφορά άνω των 2-2,5 εκ. ευρώ την παραχώρηση του παίκτη, διότι όπως έγραψα και παραπάνω είναι ο καλύτερος αμυντικός στο Ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι αξίζει παραπάνω όμως οφείλουμε να λάβουμε υπόψιν δύο σοβαρούς παράγοντες: Πρώτον την ηλικία: Ο Βράνιες είναι 28 ετών, δεν είναι δηλαδή και νεαρός – ταλέντο. Και δεύτερον το ότι το συμβόλαιο του λήγει το 2019 άρα και ο χρόνος πιέζει.

Αναφορικά με τον Κονέ, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή και πάντα λογική βέβαια προσπάθεια να παραμείνει στην ομάδα. Είναι Έλληνας, αγαπάει την ΑΕΚ, γνωρίζει το πρωτάθλημα, βοηθάει στα αποδυτήρια και στο κλίμα και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και μάλιστα χωρίς προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα το καλοκαίρι. Αποτελεί δηλαδή μια εξαιρετική λύση για τον χώρο του κέντρου και ταιριάζει με τον Σιμόες, που είναι η κολόνα της μεσαίας γραμμής, μιας και έχει και δημιουργικά χαρακτηριστικά, για τα οποία δεν διακρίνεται ο Πορτογάλος.

Δύσκολα θα βρει με αυτά τα λεφτά καλύτερη λύση από τον Κονέ η ΑΕΚ στο κέντρο. 


–>