Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα!

0


Η ώρα έφτασε. Η σεζόν σε ένα ματς. Κόποι πολλών ανθρώπων παίζονται σε ένα παιχνίδι. Η μάλλον δύο. Δυο παιχνίδια που το κάθε ένα έχει ξεχωριστή σημασία για τους φίλους της ΑΕΚ. Το ένα στέλνει την ομάδα στον τελικό μίας Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης, ενώ το άλλο είναι ένα ματς που μόλις περάσει όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν, ακόμα και ας έχει θετικό αποτέλεσμα.

Αναφέρομαι στο παιχνίδι του βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ που αγωνίζεται κόντρα στον Ηλυσιακό για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Εκεί που θα έπρεπε να είναι. Που δεν θα έπρεπε να φύγει ποτέ. Έπρεπε να πρωταγωνιστεί, να παίρνει κύπελλα, να διακρίνεται στην Ευρώπη. Αυτό όμως την τελευταία χρονιά δεν υπήρχε. Η ομάδα που κάποτε κατακτούσε το ένα Κύπελλο μετά το άλλο, σήμερα βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος. Η χρονιά αύριο ρίχνει αυλαία και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ήταν επιτυχημένη ή μια ακόμα αποτυχημένη χρονιά. Σαφώς και η ομάδα είχε ως στόχο την πρώτη θέση στην βαθμολογία και την απευθείας άνοδο στην Α1 κατηγορία, αλλά κάποια μη αναμενόμενα αποτελέσματα της «έκοψαν την φόρα» και την υποχρέωσαν να αλλάξει τους στόχους της. Πλέον στόχος είναι η άνοδος με κάθε τίμημα. Με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Όπως η νίκη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον Ηλυσιακό. Η ΑΕΚ νίκησε επειδή έπρεπε να νικήσει. Αυτό ισχύει και στο θέμα ανόδου. Όλα για όλα. Όλα για την πρόκριση, από όλους. Αθλήτριες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και φυσικά τον κόσμο. Άλλωστε ήταν εμφανές ότι το τάι μπρέικ το περασμένο Σάββατο το πήρε ο κόσμος της ομάδας. Με την φωνή και τον παλμό του. Αύριο η ομάδα δεν πρέπει να θυμίζει σε τίποτα αυτή που αγωνίστηκε την Τετάρτη στα Ιλίσια. Την άψυχη, χωρίς πάθος και θέληση να τελειώσει την υπόθεση άνοδο. Το μόνο που πρέπει να κρατήσουν είναι η αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν.

Μία εντελώς διαφορετική περίπτωση είναι αυτή για το Χάντμπολ της ΑΕΚ. Η ομάδα έχει κάνει το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Μαδέιρα και πλέον το μόνο που μένει είναι να εμφανιστεί για ακόμα ένα παιχνίδι σοβαρή για να ολοκλήρωση το έπος! Επίσης σε κάτι ακόμα που διαφέρουν τα δύο τμήματα είναι ότι οι «Μάγκες» είναι ακόμα μέσα σε δύο στόχους. Το πρωτάθλημα και την διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής κούπας. Και τα δύο τα θέλει. Δεν γίνεται ένας σύλλογος όπως η ΑΕΚ να συμβιβαστεί με το ένα. Τα θέλει όλα. Αύριο λοιπόν «καθαρίζει» την συμμετοχή της στον τελικό, πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο που θα γεμίσει ακόμα μια φορά την αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ και προχωράει παρακάτω έτσι ώστε να πετύχει και να προσθέσει δύο ακόμη κούπες στην τροπαιοθήκη της «Μάνας ΑΕΚ». Ίσως πιο γλυκιά να είναι η Ευρωπαϊκή αλλά όπως ανέφερα και πιο πάνω η ΑΕΚ τα θέλει ΟΛΑ!

Πρόκριση και πρωτάθλημα στην μία περίπτωση και άνοδο στην άλλη!

Ιορδάνης Χρυσοβελώνης–>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here