Με τέτοιον Μάνι Χάρις, δεν υπάρχει ταβάνι στο όνειρο!

0
skyline

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Η μπασκετική ΑΕΚ κατάφερε άλλο ένα “θαύμα”. Ο λόγος που το χαρακτηρίζω έτσι είναι προφανώς, ο τρόπος που επιτεύχθη. Η Βασίλισσα δέχθηκε 98 πόντους στο ΟΑΚΑ και 82 στο Νίμπουργκ, άλλα έβαλε έναν παραπάνω και προκρίθηκε στις “8” του Basketball Champions League.

Πρόκειται φυσικά για μεγάλο επίτευγμα, σε μία ήδη επιτυχημένη σεζόν. Μία τρελή σεζόν για την ΑΕΚ, δείχνει να συνεχίζεται το ίδιο “τρελά” και οι φίλοι της δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε.

Ας δούμε τώρα πιο συγκεκριμένα πως ήρθε αυτή η πρόκριση. Η ΑΕΚ καλείτο να ανατρέψει το σε βάρος της -10. Μπήκε πολύ δυνατά και με σούπερ Λαρεντζάκη που είχε 3/3 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκε με +1 στο 10′ και +2 στο 20′, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει ακόμα και στο +8. Δυστυχώς, στο τρίτο καταστροφικό δεκάλεπτο, η Νίμπουργκ εκμεταλλεύτηκε τα σχεδόν διπλά κερδισμένα ριμπάουντ και με πολλές δεύτερες ακόμα και τρίτες επιθέσεις πήρε κεφάλι στο σκορ και έφυγε στο +6, με το σκορ στο 30′ να είναι στο +4 υπερ της. Ήτοι, η ΑΕΚ έπρεπε να κερδίσει με διαφορά +15 το τρίτο δεκάλεπτο για να προκριθεί. Τότε ανέλαβε ο συγκλονιστικός ΚΑΙ χθες Μάνι Χάρις. Ξεκίνησε στο 31′ με τρίποντο και φάουλ και έκτοτε, το έβλεπε βαρέλι. Σημείωσε εν τέλει 36 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Αν προσθέσουμε τους 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ του ΟΑΚΑ, μέτρησε σε 2 παιχνίδια με τους Τσέχους 61 πόντους, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ. Ένας ονειρικός παίκτης. Φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο αν δεν έβαζε αυτό το εξαιρετικό σουτ ο Πάντερ, που δείχνει να το έχει και με το παραπάνω 2.8″ πριν το φινάλε απ’ τα 7μιση μέτρα.

Γενικότερα να νούμερα του Μάνι Χάρις στο φετινό Basketball Champions League είναι φοβερά. Ο Αμερικάνος σε 14 παιχνίδια, σκοράρει μέσο όρο 18.3 πόντους με 2.7 ασίστ και 5.3 ριμπάουντ. Αγωνίζεται πάνω από 30 λεπτά ανά αγώνα και είναι αδιαμφισβήτητα εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης. Αν η Βασίλισσα φτάσει μέχρι τέλους, πιθανόν να είναι και ο MVP.

Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε η μεγάλη πρόκριση. Έπειτα, παρολίγον να έρθει και ένα άλλο αποτέλεσμα από την Γαλλία. Τελικά, το Στρασβούργο ανέτρεψε το -15 της Νεπτούνας και πήρε την πρόκριση στην παράταση. Αν και μας κέρδισε και στα 2 ματς του ομίλου(στο καλάθι), δεν είναι “απροσπέλαστο” εμπόδιο. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει και τρόπο παιχνιδιού, ενώ έχει βρει και μεγάλους σκόρερ. Μπορεί να την ξεπεράσει και να είναι στο Final 4.

Καθήκον όλων μας, είναι, 28 Μαρτίου να βρεθούμε δίπλα της, στο ΟΑΚΑ, για να την βοηθήσουμε. Μας χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ! 


–>


–>