Στον βωμό των χρημάτων μην θυσιάζετε και τις ΑΞΙΕΣ σας!

0

Γράφει η Ανδριάννα Καντάρη.

 Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με προσοχή τις θλιβερές εξελίξεις που λαμβανουν χώρα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν πολύ απογοητευμένη από διάφορα γεγονότα που διαδραματίζονταν. Απογοητευμένη από «οπαδούς» δίχως κανένα ίχνος ανθρωπιάς, απογοητευμένη από ποδοσφαιριστές με εμφανέστατη την έλλειψη ήθους και σεβασμού, απογοητευμένη από διοικήσεις και από μεγαλοπαράγοντες που κινούν τα νήματα και στήνουν βρώμικα παιχνίδια λαβώνοντας κάτι τόσο καθαρό όπως είναι ο αθλητισμός. Παρόλα αυτά, είχα μια ελπίδα πως κάπως θα γινόντουσαν προσπάθειες και θα καθάριζε όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσα να πέσω περισσότερο έξω…

 Αντιθέτως, η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Είδαμε ακόμα και άνθρωπο να διακόπτει αγώνα με το έτσι θέλω και να εισβάλλει μες στο γήπεδο έχοντας όπλο, παρέα με τους μπράβους του να απειλούν επόπτες,διαιτητές, δημοσιογράφους. Ναι κύριες και κύριοι, είναι πραγματικό γεγονός και δεν θα μπορούσε να γίνει κάπου άλλου παρά στην Ελλάδα.

 Το σκέφτηκα πολύ προτού γράψω αυτό το κείμενο. Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η κατάσταση μού έχει προκαλέσει όχι μόνο απογοήτευση, αλλά και τόση θλίψη, τόση αηδία που το έβρισκα ανούσιο να τοποθετηθώ και να εξηγώ πράγματα που εν έτει 2018 θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα. Αποφάσισα να το κάνω όμως, διότι είδα πως ο ξεπεσμός δεν έχει όρια, το επίπεδο έχει πέσει πιο κάτω από τον πάτο.

 Αφορμώμενη, λοιπόν, από μία δήλωση (θα δείξω επιείκεια και θα την αποκαλέσω «ντροπιαστική») αποφάσισα να πάρω και εγώ θέση. Το πρωινό της Δευτέρας, έτσι όπως παρακολουθούσα και έγραφα τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πέφτει το μάτι μου σε ένα ποστάρισμα, ήταν αυτό του Γιαννακόπουλου που έδινε τα σέβη του στον Σαββιδη.

Συγκεκριμένα έγραφε: «Όταν έχεις ρίξει καμία κατοστάρα στην ομάδα και σε κλέβουν από παντού, κάθε αντίδραση, ακόμα και οι λανθασμένες, είναι δικαιολογημένες… respect στον Ιβάν».

 Κύριε Γιαννακόπουλε δίνετε respect σε έναν άνθρωπο που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με όπλο και μπράβους την ίδια ώρα που στις κερκίδες αλλά και στην τηλέοραση, υπήρχαν παιδάκια αντιμέτωπα με αυτές τις άθλιες εικόνες; Δικαιολογείτε τέτοιες φρικιαστικές πράξεις λέγοντας για χρήματα που έχει βάλει στην ομάδα ένας άνθρωπος που διαθέτει άλλα τόσα και έχει αποκαταστήσει μέχρι και τα τρισέγγονά του, την ίδια ώρα που στις κερκίδες είναι κάθε εβδομάδα άνθρωποι που παλεύουν να τα φέρουν εις πέρας και στερούνται ακόμη και βασικά αγαθά για να είναι δίπλα στην ομάδα τους; Δίνετε respect σε έναν άνθρωπο που πουλάει νταηλίκια ζητώντας να διακοπεί ο αγώνας, την ίδια ώρα που τον κοιτάει στα μάτια λέγοντάς του «όχι», ένας θλιμμένος ποδοσφαιριστής της ίδιας του της ομάδας που δεν βλέπει το άθλημα σαν χρήμα, αλλά ματώνει την φανέλα του και ζει για το ποδόσφαιρο; Δίνετε respect σε κάποιον που οπλοφορεί στο γήπεδο την ίδια ώρα που απέναντι του είναι ενας ανθρωπος κάνοντας την δουλειά του και τρομοκρατημενος σκέφτεται ότι δεν θα ξαναδεί την γυναίκα και τα παιδιά του; Με αυτή σας την δήλωση εννοείτε πως πρέπει να θυσιάζεται κάθε αξία στον βωμό των χρημάτων; Επικροτείτε τέτοιες πράξεις; Μήπως πρέπει να το ξανά σκεφτείτε και να δώσετε τελικά, τα σέβη σας άλλου;

Μια απλή τροφή για σκέψη, από μια απλή φίλαθλο του ποδοσφαίρου.–>–>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here