Το πιο ισόνομο-ισότιμο πρωτάθλημα (ΚΑΙ) “εξωαγωνιστικά” θα το πάρει η ΑΕΚ!

0
skyline

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Μία μέρα μετά τα “ευνοϊκότερα” αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ στην 24η αγωνιστική, θα ήθελα να εκφράσω και γω κάποια πράγματα που έχω προσέξει μέσα απ’ όλα όσα συμβαίνουν την τελευταία χρονιά, σε συνάρτηση με όσα συνέβαιναν προ Κοντονή. Γιατί για μένα, όλα ξεκίνησαν απ’ την προσπάθεια Κοντονή-Μελισσανίδη στον περίφημο τελικό κεκλεισμένων των θυρών που κατέκτησε η ΑΕΚ προπέρσι. Έκτοτε, αρχίσαμε να βλέπουμε περισσότερο ποδόσφαιρο, παρά ο,τιδήποτε άλλο.

Θα ξεκινήσω απ’ τα εξωαγωνιστικά. Είμαι σχεδόν 22 ετών, προφανώς και δεν έχω ζήσει ακόμα πρωταθλήτρια την ΑΕΚ, αντιθέτως έζησα τα χειρότερα χρόνια του συλλόγου στα “πιο ωραία” μου χρόνια, όπως αλλιώς λένε τα εφηβικά. Παρά ταύτα, είδα και έμαθα πολλά πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής, είδα έναν συνεχώς ευνοούμενο αντίπαλο, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων. Μία ομάδα που ήταν έκπληξη όταν ο αντίπαλος της κέρδιζε πέναλτι, η αλλιώς δεχόταν κόκκινη κάρτα. Μία ομάδα που στις δικαστικές αποφάσεις δεν “έχανε” ποτέ των ποτών. Τελοσπάντων, να μην πολυλογώ σ’ αυτό, καταλαβαίνετε τι εννοώ και ποια ομάδα είναι αυτή. Πάμε τώρα και σε αυτό που θέλω να καταλήξω.

Φέτος, βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Καταρχάς, παρακολουθούμε το συναρπαστικότερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της τελευταίας 8ετίας, μακράν. Αρχικά, λίγες είναι οι φορές φέτος που τέλειωσε ένα παιχνίδι και θεωρούσε ο κόσμος ότι υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος από κάποια διαιτητική απόφαση. Προφανώς και συνέβη αλλά ελάχιστες φορές και όχι κατ’ εξακολούθηση για μία ομάδα. Ίσως ο ΠΑΟΚ να πήρε παραπάνω υπερ του σφυρίγματα και να αναπτύχθηκε έντονη φημολογία εις βάρος του. Είναι ένας κύκλος όλο αυτό. Υπάρχει και δημοσιογραφική προπαγάνδα. Δύο πανίσχυρα σάιτ, το λεγόμενο της εξυγίανσης και αυτό που ήρθε να του κάνει “αντιπολίτευση”. Όποιος ασχολείται σε βάθος με αυτά, χάνει το νόημα. Αν το δεις σφαιρικά, βλέπουμε ένα -καθαρό- ποδόσφαιρο για τα ελληνικά δεδομένα-πάντα. Καμία σχέση με όσα βλέπαμε τόσα χρόνια.

Ήρθε λοιπόν και η σημερινή δικαστική απόφαση να επιβεβαιώσει αυτά που αναφέρω πιο πάνω. Ήτοι, μετά την περσινή τιμωρία του Παναθηναϊκού, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ δέχθηκαν μεγάλη ποινή δικαστικά! Το σημαντικό και αξιοσημείωτο ότι κανείς δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά. Η ποινή ήταν για όλους αυτή που γράφει στο νομικό πλαίσιο. Έτσι πρέπει να παίρνονται οι αποφάσεις. Και ξαναλέω, τα “προπαγανδίστικα” σάιτ θα βγάζουν το άσπρο μαύρο. Οι νοήμονες άνθρωποι ξέρουν, βλέπουν και μπορούν να κρίνουν ότι στο τέλος επικρατεί το ξεκάθαρο. Απλά, εδώ να τονίσω σε κάποιους ενθουσιώδεις και ευκολόπιστους ότι η έπαρση έρχεται λίγο πριν την πτώση. Ευτυχώς, το δεύτερο είναι η κατάληξη.

Μετά από όλα αυτά, καταλήγω. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα, μετά από όλο του το ταξίδι, θα καταλήξει στην πιο αξιόλογη αγωνιστικά ομάδα. Αυτή λοιπόν, είναι οφθαλμοφανές ποια είναι. Η ΑΕΚ έχει την πιο σταθερή πορεία απ’ όλους και στο τέλος θα πανηγυρίσει. Όλα ξεκινάνε προφανώς απ’ την διοίκηση, έπειτα απ’ τον προπονητή και καταλήγουν στα αποδυτήρια. Σε αυτά τα τρία η ΑΕΚ παίρνει ΑΡΙΣΤΑ, γι’ αυτό και έχει αυτά τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Δεν θα ήθελα να σταθώ και να δώσω επιπλέον εύσημα σε κάποιους, γιατί τα καταφέρνουμε και χωρίς Μάνταλο. Ίσως έτσι ήταν γραφτό. Η δουλειά του Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται με αλλά και χωρίς τον Πέτρο η τον Σουηδό χαφ. Πιθανόν να ήταν στην μοίρα να γράψει ιστορία η ΑΕΚ του Γαλανόπουλου, του Μπακασέτα κλπ.  Η απουσία του Μάνταλου μπορώ να πω ότι φαίνεται, και μάλιστα αρκετά, καθώς θα μπορούσε να παίζει αριστερά, αλλά όσο είναι υγειής η τριάδα Λιβάγια, Αραούχο, Λάζαρος, δεν φοβάμαι κανέναν!

Αυτά ήθελα να πω. Συνεχίζουμε με το τρίπτυχο μας. “Ταπεινά, σιωπηλά και πάντα προσειλωμένοι στον στόχο”. Επόμενος σταθμός… η Τούμπα, όπου πάμε για δύο αποτελέσματα. Έπειτα Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Μέχρι τότε, όλοι ΟΑΚΑ για την αγαπημένη μας “Βασίλισσα” που στις 19:30μ.μ. την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει για τους “16” του Basketball Champions League την Νίμπουργκ.



–>



–>