Αναστασιάδης: «Στο φετινό πρωτάθλημα οι ομάδες είναι κατώτερες των περιστάσεων. Η ΑΕΚ έπαιζε και παίζει καλό ποδόσφαιρο»

0
skyline


Ο Άγγελος Αναστασιάδης μιλάει στον ΣΠΟΡ FM για το πρωτάθλημα λέγοντας ότι είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών και διαψεύδει ότι δίνει συμβουλές στον Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ.

Στις φήμες που ήθελαν να είναι εκ των απορρήτων του Ιβάν Σαββίδη, απάντησε  ο Άγγελος Αναστασιάδης, που τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο.
Παράλληλα, ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην εικόνα του πρωταθλήματος ως τώρα, λέγοντας καλά λόγια μόνο για την ΑΕΚ.

Αναλυτικά είπε:

Για το αν είναι ο εξ απορρήτων του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά. Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα γράφτηκαν. Μόνο κακό κάνουν στον ΠΑΟΚ όσα γράφονται. Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι έρχεται ο Αναστασιάδης και κάνει κουμάντο. Με πήραν άνθρωποι και μου είπαν τι γράφεται. Δεν συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν έχω καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ. Το αν μιλάω με τον μεγαλομέτοχο δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχω κανένα πόστο, αλλά κανένα λόγο στον ΠΑΟΚ».

Για το πως προέκυψε: «Το όνομα μου συζητήθηκε πέρσι και βγήκαν ταν ΜΜΕ και έπαιξε το όνομα μου. Μετά από ένα χρόνο χωρίς να το ξέρω, αναμοχλεύεται το όνομα μου. Τι είναι σύμπτωση; Μπορεί και να είναι…»

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει ποιότητα, αυτό που βλέπουμε είναι κακό. Οι ομάδες είναι κατώτερες των περιστάσεων. Όλοι περίμεναν καλύτερο τον ΠΑΟΚ, περίμεναν καλύτερο τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και αυτό δεν συμβαίνει. Πάντως η ΑΕΚ δείχνει ότι πάει να γίνει καλύτερη δουλειά. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που κατά διαστήματα έπαιζε και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό παίρνει τα πάνω του και νομίζω πως ο Λεμονής είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει. Ανέβασε ένα κλικ πιο πάνω τον Ολυμπιακό και από πλευράς απόδοσης και από πλευράς ψυχολογίας. Ο Λεμονής ξέρει τι είναι Ολυμπιακός και αυτό το έχει μεταδώσει στην ομάδα του».

Για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα του: «Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να καταλάβει σε ποια ομάδα είναι. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα παράδοξο, όταν δεν υπήρχε μέσα Έλληνας. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στις ακαδημίες και όταν βλέπεις όταν δίνονται λεφτά στις υποδομές και βλέπεις να μην συμβαίνει, κάτι γίνεται λάθος. Αυτό ήταν άσχημο σαν εικόνα στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω ποια ήταν η φετινή φιλοσοφία και γιατί έφυγαν οι Έλληνες. Πρέπει ο προγραμματισμός να είναι καλύτερος και δεν μπορεί να έρχεται ένας προπονητής και να αποφασίζει μόνος του. Η ομάδα μετά τα δύο αποτελέσματα που έχει κάνει είναι το φαβορί. Έχει στην έδρα της Ολυμπιακό και ΑΕΚ και έναν Παναθηναϊκό που δεν ξέρεις πως θα είναι τότε και έχει το πλεονέκτημα. Αν δεν μπορεί να τους κερδίσει αυτούς τους δύο, τότε θα το χάσει το πρωτάθλημα. Το ματς στην Ξάνθη είναι μια καλή αρχή για τα εκτός έδρας ματς».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Για τον Ουζουνίδη οι απόψεις μου είναι άριστες. Όταν μια ομάδα με το πρεστίζ του Παναθηναϊκού παρά τα προβλήματα και δεν κερδίζει εκτός έδρας, κερδίζεις εντός με το ζόρι και χάνεις με κατεβασμένα χέρια σε κάποια ματς, έχουν ευθύνη όλοι. Είσαι Παναθηναϊκός. Δεν έχω κάτι με κανέναν στο αγωνιστικό κομμάτι, οι άνθρωποι περνάνε δύσκολα τους καταλαβαίνω, αλλά η ομάδα θα πρέπει να είναι εκεί».

Για το αν θα σεβόταν τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα: «Δεν ξέρω πως θα αποφάσιζα εκείνη τη στιγμή. Αυτές οι αποφάσεις είναι του δευτερολέπτου. Δεν ξέρω τι θα έκανα εκείνη τη στιγμή και ποια απόφαση θα έπαιρνα. Κανείς δεν μπορεί να πει στους παίκτες να κόψουν ταχύτητα. Μπορούσα να δοθεί μια εντολή. Μπορείς να λυπηθείς τον Παναθηναϊκό; Ο Παναθηναϊκός μόνος του έχει φτάσει σε μια κατάσταση. Έχουν γίνει εγκλήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς το καλοκαίρι να έχεις απλήρωτους 80 υπαλλήλους και το καλοκαίρι να κάνεις μεταγραφές. Βγαίνεις και λες την αλήθεια και παίρνεις τα παιδιά από τις ακαδημίες και προχωράς. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο τέτοιο, πρέπει να λειτουργήσει εκ των ενόντων. Όποιοι μπορούν να μείνουν και να παλέψουν και οι άλλοι ας πάνε στην ευχή και της Παναγίας. Είναι δύσκολο το έργο του Ουζουνίδη, αλλά όλοι όσοι μένουν έχουν την ευθύνη τους. Κανείς δεν μπορεί αν μείνει έξω από αυτό. Όποιος μένει πρέπει να είναι εκεί, ψυχή και σώμα».


–>