Η ΑΕΚ έχει αυτοπεποίθηση και ισορροπία!

0
skyline

Ο Γιώργος Ζαβλάρης σχολιάζει το πέρασμα από τη Λιβαδειά και τα δύο στοιχεία που διαθέτει η ΑΕΚ και βρίσκεται στη κορυφή.

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης
Με το καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η κρίσιμη για το Europa league εβδομάδα που θα ξεκαθαριστεί το αν η Ένωση θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Το εύκολο απόγευμα στη Λιβαδειά, η καλή εμφάνιση της ομάδας και η διατήρηση στη κορυφή αν μη τι άλλο μόνο με ικανοποίηση μπορεί να μας γεμίζει.

Το χθεσινό παιχνίδι το φοβόμουν. Ο συγκεκριμένος αντίπαλος πάντα προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό με τον δικέφαλο. Εκτός αυτού οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί πριν το ματς, με την απαγόρευση της μετακίνησης του κόσμου, καθιστούσαν ακόμα δυσκολότερο το έργο των κιτρινόμαυρων. Το μέταλλο της ομάδας, παρά τη χαμηλή σχετικά δυναμικότητα του αντιπάλου, δοκιμάστηκε ”σκληρά” και αποδείχθηκε ισχυρό.

Είναι από τους αγώνες που όταν τους κερδίζεις στέλνεις ταυτόχρονα και μηνύματα ”Τίτλου”. Και μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα, ωστόσο τουλάχιστον εγώ εκτιμώ ότι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται. Η άνεση τους στη κυκλοφορία της μπάλας και στη παραγωγή σημαντικών φάσεων σε συνδυασμό με το πάθος τους για τους τρεις βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια τους έχει φέρει στη κορυφή.


–>

Με βεβαιότητα σας επισημαίνω λοιπόν ότι η αυτοπεποίθηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αποδίδει το καλύτερο μέχρι στιγμής ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Με τελικές ευκαιρίες με κάθε τρόπο, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, με ατομικές και ομαδικές ενέργειες. Ταυτόχρονα δείγμα της αυτοπεποίθησης είναι και η ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. 19 τέρματα σε 13 παιχνίδια υπέρ και μόλις 7 κατά. Και οι μεγάλες ομάδες ανέκαθεν χαρακτηρίζονται από καλή απόδοση και επιθετικά και αμυντικά.

Μόλις μια φάση δέχτηκε η Ένωση χθες και μάλιστα στο 93′ όταν και το παιχνίδι είχε κριθεί, γεγονός που μόνο ασήμαντο δεν είναι ασχέτως αν το δίδυμο Αραούχο – Λιβάγια μπροστά έβγαζε φωτιές. Θυμηθείτε ότι η τελευταία φορά που το πρωτάθλημα κατέληξε στην ΑΕΚ, το 2008, είχε τη καλύτερη επίθεση και τη καλύτερη άμυνα.

Παρατηρήστε απλά για να καταλάβετε αυτό που λέω τον Ολυμπιακό. Πράγματι επιθετικά βρίσκει αρκετές φορές το τρόπο για να σκοράρει. Η κάκιστη αμυντική του λειτουργία όμως θα του στοιχίσει. Τα εις βάρος του σκορ θα τα ανατρέψει ορισμένες φορές, άλλες όμως αν αργήσει η ισοφάριση και το πούλμαν των αντιπάλων γεμίζει με πίστη τότε η νίκη δύσκολα θα έρθει.

Η ισορροπία αυτή σε συνδυασμό με το πρόγραμμα από εδώ και στο εξής είναι αυτό που με καθιστά αισιόδοξο. Έως και την 5η αγωνιστική του δευτέρου γύρου που η ΑΕΚ θα πάει στο Γ.Καραϊσκάκης το πρόγραμμα είναι αρκετά βατό. Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν. Και για να λέμε και την αλήθεια το δυσκολότερο μονοπάτι που έχει στερήσει και στο σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ τη δυνατότητα να έχει και διαφορά από τη δεύτερη θέση έχει περάσει.

Αυτοπεποίθηση και ισορροπία λοιπόν…


–>